Освіта для ІТ-роботи: в UPRISE IT Академії навчають фахівців, які є популярними на ринку праці у регіоні


В UPRISE IT Академії навчають фахівців, які є популярними на ринку праці у регіоні

Засновники UPRISE IT Академія Назар та Наталія Маланчуки. Фото з відкриття UPRISE IT Академія  у Рівному.

Засновники UPRISE IT Академія Назар та Наталія Маланчуки. Фото з відкриття UPRISE IT Академія у Рівному.

Рівне зробило ще один крок у розвитку IT. У галереї «Прем’єр», що у центрі міста, урочисто відкрили UPRISE IT Академію, яка покликана надавати якісну IT-освіту для дорослих та дітей.

UPRISE IT Академія розробила навчальні курси спільно з роботодавцями – найбільшими IT-компаніями міста.

Тобто випускники академії ще на етапі навчання зможуть познайомитись зі своїм потенційним роботодавцем.

Засновник UPRISE IT Академії Назар Маланчук стверджує, що завдяки поєднанню роботи викладачів-практиків та спеціалізованих програм навчання студент може опанувати нову професію за короткий проміжок часу:

- UPRISE є активним учасником ГС «Рівне IT кластер», тобто навчає фахівців під потреби IT-компаній. Коли ми вирішили відкривати академію, ми опирались на основні «три кити».

Це роботодавці й це люди, які мають достатньо досвіду та вміння передати вправність іншим. І третій «кит» – вмотивований активний студент.

Хочу наголосити – роботодавці у нас є. Ми працюватимемо за принципом – живи, вчись і працюй у Рівному.

До речі, Рівне – восьме місто у рейтингу привабливих та зручних міст для айтішників. Це доволі непогано.

У будь-якої людини у будь-якому віці у будь-якій ситуації є майбутнє, хороше майбутнє. Але, щоб воно нарешті настало, треба до нього рухатись і долати перешкоди.

До речі, перший навчальний центр, що є частиною Академії, на Рівненщині відкрили у Клесові. Аби дати місцевим дітям можливість навчатися.

Загалом мережа закладів налічує 13 філіалів лише на заході країни.

Більшість із них – на Рівненщині.

А це – 27 кваліфікованих викладачів та 9 напрямків навчання.

Курси для дорослих

Перша навчальна програма для дорослих слухачів, на яку вже завершується набір, напрям 2D Анімація. Курси починаються з класичних вправ для новачків та ознайомлення зі сферою графічного дизайну за допомогою програми Adobe Photoshop. Далі – поступове заглиблення в анімацію в Adobe Animate. Основний акцент – практика. Навчання триватиме 6 місяців.

Також у Рівному розпочато набір на підготовку фахівців напряму 3D Анімація. Курс розроблений таким чином, щоб ознайомити студентів з усіма основними законами й принципами 3D моделювання та класичної анімації. Розроблена комплексна й ефективна програма навчання у графічному редакторі Autodesk Maya.

Цей курс базується на принципі інтенсивного викладу матеріалу з великою кількістю практичних занять та домашніх завдань для максимального закріплення отриманих навичок та їх розвитку. Навчання триватиме 10 місяців.

Курси для дітей

Особливу увагу в UPRISE IT Академії приділяють навчанню дітей. Навчальні курси розроблені згідно з найсучаснішими трендами розвитку технологій. А ще у програмах передбачені майбутні виклики у сфері IT.

GameDev розробник – одна з професій у сфері IT, що має попит на швидкорослому ринку комп'ютерних ігор.

Якщо ваша дитина віком 12-16 років любить комп'ютерні ігри та мріє їх створювати – вам на новий курс «GameDev» від компанії Uprise.

Студент опанує режисерські навички проєктування ігор та побудови сюжету, вивчить ігрові механіки на основі Unity, освоїть роботу з візуальними, світловими та аудіо ефектами. Ми познайомимо підлітків зі шейдерами, картами нормалей, текстурами Unity. Тривалість курсу 12 місяців, заняття проходять раз на тиждень. Не більше 10 осіб в групі.

Програмування та дизайн - це прогресивний курс для дітей від 8 до 14 років, які хочуть освоїти сучасну професію, нові комп'ютерні технології та здобути необхідні Soft Skills. Це групові заняття раз на тиждень. У групі не більше 10 осіб.

Курс розрахований на 2 роки та містить 6 блоків:

User — ви станете впевненим користувачем ПК. Освоїте основи володіння комп'ютером, Google акаунтом, його додатками та пакетом Microsoft.

Designer — навчитесь працювати з растровою та векторною графікою, якісно обробляти та ретушувати фото, створите власні 3d моделі.

Програми: Adobe Photoshop, Adobe Illusrtator, Autodesk Maya.

Youtuber — навички створення та просування свого YouTube каналу. Монтаж відеороликів в Adobe Premiere. Підхід до створення відеоконтенту. Заробіток в YouTube.

Maker — опанувати вміння користуватись конструкторами сайтів Wix та Tilda, навчитесь створювати інтерактивні сайти з адаптивною версткою за допомогою HTML/CSS. Освоїте Java Script.

Hacker — отримаєте навички програмування на мові С++ . Створите власну гру в Unity 3d.

Internet of things - концепція розумних речей. Розумний годинник — Розумне місто. Курс для дітей 7-16 років.

Це майбутнє у сферах Smart City, «розумного будинку», сучасного бізнесу, логістики, медицини. Інтернет речей об'єднує реальні речі в віртуальні системи, здатні вирішувати абсолютно різні задачі.

На курсі студенти опанують навички електроніки, підключення датчиків, які дозволяють об'єктам збирати, реагувати й обмінюватися даними дистанційного керування пристроями, підключеними до мережі Інтернет.

А ще дізнаються, що таке IoT, що таке Arduino, як з ним працювати та як програмувати й навчаться створювати нічник, який плавно включається при наближенні, розумний горщик для поливу квітів, квадрокоптер та інші електронні проєкти.

Також в UPRISE IT Академії є курси англійської мови. Як для дітей, так і для дорослих.

Тут можна опанувати мову на різних рівнях та отримати відповідні сертифікати.

Усі навички, які можна здобути в UPRISE IT Академії у Рівному, сьогодні є дуже потрібними у місті.

На цьому наголосив міський голова Олександр Третяк на відкритті Академії:

– Ідея цього проєкту полягає в тому, щоб випускники таких закладів отримували знання і мали де їх застосувати.

Щоб рівняни знали, що їм знайдуть тут, у рідному місті, роботу. А за таких умов ми приречені на успіх! Дякую причетним до цієї ініціативи.

Додам, що у Рівному стрімко розвиваються ІТ-технології. Це частина нової стратегії розвитку Рівного на найближче десятиліття.

Тож, UPRISE IT Академія – це нові горизонти розвитку для молоді, нові можливості для працевлаштування та абсолютно новий рівень життя!

Адреса UPRISE IT Академії:

м. Рівне. вул.Соборна, 94

Контакти: +38 (098) 177 66 06

Джерело: сайт радіо ТРЕК



Поділитися проектом