SoftServe розпочинає партнерство з Українським культурним фондом

Технології для сфери культури. SoftServe розпочинає партнерство з Українським культурним фондом

SoftServe підписав меморандум з Українським культурним фондом. Компанія розроблятиме для фонду онлайн-платформу, в межах якої запускатимуть культурні ініціативи в регіонах.

Український культурний фонд - державна установа, створена у 2017 році з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в Україні. На рахунку фонду вже десятки знакових проектів, які допомагають культурним інституціям та подіям бути сучасними та цікавими - від інноваційних діджитал-платформ Львівського міжнародного BookForum, Київського міжнародного кінофестивалю “Молодість”, музичних фестивалей Бандерштат та Respublica, до віртуального музею Sikor Sky та медіавистави українських митців в Мадриді “ARTEFACT: Chernobyl 33”.

Компанія SoftServe підсилить роботу Українського культурного фонду своєю експертизою та розробить комунікаційну онлайн-платформу “Культурний простір”. Платформа стане місцем створення ефективних партнерств між бізнесом та митцями, культурними інституціями та креативними індустріями, органами влади та громадськими організаціями.

Ми радіємо, що маємо нагоду долучитись до процесу культурних змін в країні. УКФ - інституція, яка наближає українське мистецтво до сучасного споживача, що є дуже потрібним на сьогодні. Я впевнений, що завдяки платформі “Культурний простір” з’явиться чимало дуже цікавих та автентичних проєктів, адже тепер соціально відповідальний бізнес зможе підтримати їх послугами, або фінансово. Ми віримо в цей проект та застосуємо наш багаторічний досвід та експертизу, для того, щоб створити справді унікальний та інноваційний проект для країни”, - коментує Дмитро Іванов, старший віце-президент технологій, SoftServe.

Платформа “Культурний простір”, міститиме: каталог культурних проектів підтриманих УКФ, “Освітній хаб”, Рейтинг активності в культурному житті регіонів, Інтерактивну карту культурних районів України Індекс культурної активності та креативного потенціалу регіонів, біржа та рейтинг волонтерів - культури, Case study, бази менеджерів сектору культури та бізнесу, що підтримує культуру.

“Ми об’єднуємо наші зусилля з метою реалізації проєкту комунікаційної онлайн-платформи “Культурний простір”. Фонд і надалі стратегічно працюватиме на розвиток екосистеми культури та креативності в Україні. Платформа сприятиме як творенню культурного середовища, так і збереженню культурної спадщини, встановленню та підтримці взаємовигідного співробітництва між державою, бізнесом і громадянським суспільством, місцевими органами влади, організаціями приватного сектору, і зокрема - результативному, ефективному інвестуванню в культуру, мистецтво та креативні індустрії”, - відзначив Владислав Берковський, Виконавчий директор Українського культурного фонду.

Робота над створенням та запуском онлайн-платформи триватиме близько року, реліз проекту планують на першу частину 2022 року.

Про компанію

SoftServe — найбільша глобальна ІТ-компанія з українським корінням, що працює у сфері розробки програмного забезпечення та надання консультаційних послуг. SoftServe є однією з найбільших компаній-розробників програмного забезпечення у Центральній та Східній Європі та входить до переліку найбільших сервісних ІТ-компаній України. Близько 10 000 співробітників працюють у 38 офісах, що розміщені від Сан-Франциско до Сингапуру. Головні офіси компанії розташовані у Львові та Остіні (штат Техас, США). Розробницькі центри компанії знаходяться у Львові, Києві, Дніпрі, Харкові, Рівному, Івано-Франківську, Чернівцях, Софії (Болгарія) та Вроцлаві, Білостоку, Глівіце та Варшаві (Польща).

Компанія працює над понад 900 активними проектами для клієнтів у країнах Північної Америки, ЄС, та Азії. Клієнтами SoftServe є такі компанії як IBM, Cisco, Panasonic, Cloudera, Henry Schein, Spillman Technologies та ін. SoftServe є партнером Google Cloud Platform, Amazon Web Services, Microsoft Azure та інших великих технологічних компаній.



Поділитися проектом