Рівне ІТ Кластер відкриє секрети та допоможе працевлаштуватись в ІТ-сфері

В березні на Рівненщині стартує ініціатива “Open IT” за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України». Протягом 10 місяців організовані Громадською спілкою Рівне ІТ Кластер (Rivne IT cluster) заходи покликані більше розповісти про Інтернет технології та успішні компанії, що працюють у Рівному.

Мета ініціативи - заохотити молодь отримувати знання у сфері інновацій та почати працювати в місцевих ІТ-компаніях. Програмою заходів передбачено виготовлення та популяризацію корисних відео для ознайомлення з IT-сферою та поширення в соціальних мережах цікавих кейсів та історії успіху місцевих IT-спеціалістів.

Для покращення якості освіти в університетах заплановані зустрічі викладачів університетів з роботодавцями та проведення практичних семінарів для студентів з метою покращення навичок проходження інтерв’ю та написання CV. Також буде проведемо серію профорієнтаційних вебінарів у співпраці з Рівненським Центром зайнятості.

На заключному етапі передбачено організацію зустрічі з представниками ІТ-компаній, місцевої влади, закладів середньої та вищої освіти, щоб обговорити стратегію розвитку ІТ-сектору в регіоні, а також визначено кроки, що сприятимуть розвитку ІТ-підприємництва регіону та створенню нових робочих місць.

Ініціативою заплановано охопити більше 3000 молодих людей, 200 студентів та 60 тимчасово безробітних. Через карантинні правила передбачено проведення усіх заходів онлайн з трансляцією на каналі YouTube та сторінці facebook Rivne IT cluster.

Ініціатива реалізується Rivne IT Cluster за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Агентство США з міжнародного розвитку (англ. United States Agency for International Development, USAID) — незалежне агентство федерального уряду США. Відповідає за невійськову допомогу США іншим країнам. Адміністратор Агентства та його заступник призначаються президентом за згодою Сенату і діють в координації з Державним Секретарем США.

Основні напрями роботи Агентства включають в себе підтримку торгівлі, сільського господарства, економічного зростання, охорони здоров'я, екстрену гуманітарну допомогу, сприяння у запобіганні конфліктам та підтримку демократії в більш ніж 100 країнах світу.

Громадська спілка Рівне ІТ-кластер (Rivne IT cluster) стоворена провідними ІТ-компаніями м.Рівне у вересні 2018 року. Мета діяльності організації - розбудова сприятливого середовища для створення робочих місць та подальшого розвитку ІТ-індустрії в Рівному. Рівне IT-кластер – це об'єднання більше 20 рівненських компаній, партнерів та навчальних закладів, які працюють в ІТ-сфері. Сьогодні в цих компаніях працює понад 50% усіх ІТ працівників регіону.

Поділитися проектом