SoftServe отримав золоту нагороду Brandon Hall Group за індивідуально-орієнтовані підходи в навчанні

Компанія SoftServe отримала нагороду від американської консалтингової агенції Brandon Hall Group за особливу екосистему індивідуального розвитку працівників.

SoftServe отримав золото у номінації Best Advance in Coaching and Mentoring престижної міжнародної нагороди 2021 Brandon Hall Group Excellence in Leadership Development Awards. Нагороду компанії присвоїли за екосистему індивідуально-орієнтованих форматів розвитку, а зокрема менторство та коучинг, які допомагають працівникам підвищувати особисту ефективність, набувати нових компетенцій, удосконалювати лідерські навички. Окрім SoftServe, серед переможців в цій номінації також Bank of America, Google Cloud, McKinsey, TD Bank і Tata Consultancy.

Індивідуально-орієнтоване навчання у SoftServe є частиною екосистеми навчання та розвитку. Корпоративний Університет надає навчальні рішення у більше ніж 20-ти різних форматах. Поряд із тренінгами, довгостроковими програмами, електронним навчанням, тощо, менторинг та коучинг дозволяють значно швидше набути знання та досвід, покращити результативність роботи, а головне – задовольнити багатокомпонентну навчальну потребу на індивідуальному рівні, що не завжди вдається у груповому навчанні. Окрім цього, вони дозволяють контекстуалізувати знання, тобто отримати саме ті, які зараз є необхідними в компанії.

Ми почали системно запроваджувати такі інструменти розвитку як менторинг і коучинг близько семи років тому. Менторинг забезпечує роботу з комплексними індивідуальними розвитковими потребами працівників. Це максимально гнучкий та ефективний спосіб опанувати потрібні знання і навички у партнерстві з колегою, що має більше досвіду. Важливо, що в умовах швидкого росту компанії, менторинг дозволяє підтримувати спадковість не лише компетенцій та кращих практик, а й передавати та розвивати культуру компанії. Адже ментор – це також і цілісна рольова модель, приклад для наслідування. Це також і людина, що дає підтримку, ясність, відчуття приналежності. У той самий час коучинг для нас є не тільки інструментом розвитку працівників, але і важливою частиною лідерських компетенцій. Ми сфокусували наші зусилля на цих двох пріоритетах – забезпечити доступ до роботи із сертифікованими коучами та навчання лідерів коучинговим принципам та практикам. 99% наших менторів і коучів є працівниками компанії. Це майже 1100 людей у всіх локаціях”, - коментує Наталія Куба, Center of Learning Excellence Director.

Загалом, на сьогодні у SoftServe є понад 1000 активних менторських та коучингових пар. Щогодини в компанії починає роботу нова менторська пара. Водночас, кількість менторів за останні 12 місяців зросла на 67%. Серед активних менторів – засновники компанії і члени Ради Директорів, Chief Executive Officer і його команда. Найбільше в розвиток колег залучені працівники рівнів Senior та Lead. Коучинг у компанії є глобальним завдяки мережі сертифікованих внутрішніх коучів, що проводять сесії англійською, українською, польською та болгарською мовами. Компанія є унікальним бізнес-партнером International Coaching Federation в Україні, у співпраці з якою щороку проводить Coaching Week.

Про SoftServe University та Brandon Hall Group

SoftServe University - корпоративна навчальна екосистема для розвитку професійних компетенцій працівників компанії SoftServe, заснована у 2006 році. Протягом 2020 року університет реалізував більше 3000 навчальних рішень для більше 8500 унікальних учасників. Маючи понад 160 професіоналів у команді, університет дає працівникам можливість розвивати технічні компетенції, готуватись до міжнародних сертифікацій, удосконалювати лідерські навички та вивчати бізнес-практики, відвідувати курси іноземних мов та крос-культурної взаємодії, брати участь у інноваційних навчальних проектах та платформах.

Brandon Hall Group - американська агенція, яка займається дослідженнями, консалтингом та сертифікаціями у сферах корпоративного навчання та розвитку талантів. З 2016 року проводить The Excellence Awards у напрямку Human Capital Management, в межах якої обирає та нагороджує кращі успішні практики, стратегії, системи та підходи глобальних бізнесів в 11-ти різних номінаціях - корпоративні ініціативи, рівність та інклюзія, HR, робота майбутнього, корпоративне навчання, управління талантами, sales-практики, розвиток лідерів, залучення нових талантів, організація робочих процесів та технології.






Поділитися проектом