Рівненський обласний центр зайнятості співпрацює із Rivne IT cluster

Рівненський обласний центр зайнятості співпрацює із Rivne IT cluster

Підписанням Меморандуму про співпрацю завершився круглий стіл Рівненська обласна служба зайнятості та Громадської спілки «Рівне. ІТ Кластер» Rivne It Cluster . Напередодні сторони вже ініціювали спільний проєкт у сфері професійного навчання безробітних за програмою «Розробка web-додатків засобами Java ». Це одна із найзручніших програм, до того ж, окрім основного курсу, вона дозволить здобувати знання з основ підприємницької діяльності.

Ініціатором взаємодії спілки роботодавців ІТ-галузі Рівненщини та обласної служби зайнятості виступила заступниця директора Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості Оксана Зигалова. На конструктивну пропозицію освітян охоче відгукнулася Громадська спілка «Рівне. ІТ Кластер». Було обговорено механізми залучення безробітних із числа тих, хто прагне роботи в ІТ-сфері, до навчання на базі одного з найпотужніших навчальних закладів системи профтехосвіти. За результатами перемовин відбувся круглий стіл представників служби зайнятості області, освітян та роботодавців. Саме у цьому тісному тандемі можливе досягнення поставлених цілей – підготовка спеціалістів ІТ-сфери та сприяння подальшому їх працевлаштуванню.

Під час зустрічі відбувся конструктивний діалог між учасниками та підписантами. Питання відбору претендентів на навчання, взаємодія із ІТ – компаніями, підбір викладачів та створення максимально зручних і привабливих умов навчання обговорювалися особливо активно.

Директор Рівненського ОЦЗ Іван Ткачук наголосив, що на обліку в службі зайнятості перебуває більше 70 % безробітних, спроможних опанувати навчальні програми ІТ- курсу. Важливо відібрати не просто охочих, а свідомо націлених на затребуване професійне заняття людей. І фахівці Рівненської служби зайнятості готові до профорієнтаційних, консультаційних та інформаційних заходів спільно із представниками роботодавців сфери ІТ-технологій. Одними з найефективніших директор назвав Ярмарки вакансій, де по шукачі роботи зустрічаються із роботодавцями.

Перед присутніми виступив Голова правління ГС «Рівне. ІТ Кластер» Сергій Сидорчик. Він поділився думками і досвідом щодо комунікацій роботодавців і освітян, запропонував нову платформу сучасної взаємодії та виразив надію, що місто Рівне стане наступним потужним осередком представників ІТ-галузі, адже в роботі об’єднуються все нові і нові однодумці та професіонали.

В урочистій атмосфері було підписано Меморандум про співпрацю між Рівненським обласним центром зайнятості та ГС «Рівне. ІТ Кластер» . Іван Ткачук та Сергій Сидорчик виразили надію на перспективу та подальший успішний діалог у справі розвитку ІТ-технологій і створення нових робочих місць на Рівненщині.

Поділитися проектом