​Рівне ІТ Кластер підвів підсумок першої промоційної кампанії та обговорив плани на майбутнє

9 лютого під час онлайн-заходу Rivne for IT 2022 було презентовано результати ініціативи “Open IT”, яка організована за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Протягом 10 місяців команда Rivne IT Cluster організовувала заходи та події, щобзаохотити молодь регіону опановувати ІТ-професії та отримати роботу в ІТ-компанії, які працюють у Рівному.Ключовою аудиторією, на яку були спрямовані заходи, були студенти та молоді люди, які тимчасово втратили роботу та бажають отримати новий фах в ІТ. Більше 20 проведених заходів дозволили охопити аудиторію понад 100 000 рівнян і значно пожвавили інтерес до галузі, яка динамічно розвивається в Україні, а також має потенціал для зростання на Рівненщині.

Під час заходу було презентовано ключові показники, що передбачались ініціативою та окреслено подальші кроки для розвитку ринку та забезпечення збільшення кількості підготовки ІТ-фахівців в регіональних навчальних закладах.

Серед головних досягнень:

  • Більш ніж 3000 молодих людей стали обізнаними про професії в ІТ секторі, а також про університети та навчальні курси, де можна отримати відповідну підготовку;
  • 400 студентів ВНЗ завдяки заходам знають, які ІТ компанії працюють в Рівненській області та які їхні вимоги по працевлаштуванню;
  • 180 студентів останнього року навчання покращили свої навички проходження інтерв’ю з роботодавцем;
  • 60 молодих людей, що шукають роботу, дізнались про перспективи ІТ сектору та визначать найбільш прийнятні для себе області;
  • 6 навчальних програм університетів та навчальних курсів з ІТ узгоджені з потребами ринку праці;
  • 5 промоційних профорієнтаційних відео в рамках ініціативи міста “ЖИВИ, НАВЧАЙСЯ ТА ПРАЦЮЙ у Рівному”;
  • 6 статей про неймовірні ІТ-компанії, що працюють та розвиваються у Рівному.

Спікери заходу “Rivne for IT” розкрили основні проблеми, що заважають розвитку ІТ-індустрії та обговорили нові можливості для зростання у Рівному. Зокрема, міський голова Рівного Олександр Третяк Третяк окреслив основні заходи та інфраструктурні проєкти, які незабаром реалізовуватимуться у місті та сприятимуть створенню комфортного середовища для роботи та життя ІТ-фахівців. Учасники панельної дискусії домовились й надалі спільно працювати над розвитком ІТ-освіти та промоцією ІТ-професій для подальшого розвитку ІТ-ринку регіону та збільшення кількості робочих місць. Також серед головних подальших пріоритетів - підтримка програми “Живи, Навчайся та Працюй у Рівному” та плідна співпраця усіх стейкхолдерів.

Дякуємо партнерам за плідну співпрацю! Спільно відкриваємо та розвиваємо ІТ у Рівному.

Нагадуємо, що ініціатива Open IT реалізується Rivne It Cluster за підтримки Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Поділитися проектом