ІТ-галузь буде пріоритетна для Рівненщини

ІТ-спільнота підтримує візію нового очільника Рівненської ОДА Віталія Коваля: ІТ-галузь має стати пріоритетною для Рівненщини

Сьогодні для членів Rivne IT cluster був продуктивний день. Вони зустрілися з очільником Рівненська обласна державна адміністрація Віталієм Ковалем та обговорили стан справ у галузі, поділились проблемами роботи фахівців в регіоні і напрацювали механізми для співпраці влади та ІТ-кластеру.

Зокрема, керівники ІТ-компаній звернули увагу на відсутність належності інформаційної роботи у школах із випускниками щодо престижності здобуття ІТ-професії саме на Рівненщині. Серед інших проблем озвучили відсутність в обласному центрі приміщень, придатних для розміщення великих компаній, складність влаштування до садочків Рівного дітей приїжджих спеціалістів, неналежного функціонування аеропорту для з’єднання з ІТ-хабами в Україні та Польщі, що сприяло би розвитку галузі тощо.

Віталій Коваль наголосив, що кожну проблему проаналізує та докладе всіх можливих зусиль для їх усунення. Водночас голова Рівненської ОДА підкреслив, що від ІТ-фахівців завжди очікує проривних ідей і готовності до їх реалізації.

Члени Rivne It Cluster цілком підтримують озвучене твердження голови ОДА, що ІТ-галузь пріоритетна для Рівненщини та повинна стати однією із головних у Smart-спеціалізації регіону.

Нагадуємо, що Rivne It Cluster є активних учасником впрадження позитивних змін та входить до робочої групи із розробки Стратегії розвитку Рівненської області на 2021-2027 роки. Експертне коло ІТ-фахівців беруть участь в підготовці та реалізації проектів, що сприятимуть виконанню поставлених цілей та успішному становленню розвиненної ІТ-екосистеми Рівненщини.

Поділитися проектом