​Інноваційна програма V4-Ukraine Talent Fusion

Інноваційна програма V4-Ukraine Talent Fusion, що фінансується Міжнародним Вишеградським фондом, запускається для зміцнення технологічних екосистем у Вишеградському регіоні

Obuda Uni Venture Capital (HU), Accelpoint (PL), Rivne IT Cluster (UA) та Insane Business Ideas (CZ) оголошують запуск програми V4-Ukraine Talent Fusion Program, спрямованої на зміцнення інноваційних екосистем у Вишеградському регіоні та за його межами. Програма фінансується Міжнародним Вишеградським фондом з метою пом’якшити виклики, спричинені поточною геополітичною ситуацією, а також глибоко вкорінені, поширені соціально-економічні проблеми, а саме: дефіцит капіталу, відтік технічних талантів і відсутність різноманітності.

Проект комплексно складається з різних програмних елементів, пропонуючи різні інструменти та можливості учасникам.

Він розпочинається з подій Tech Talent Superstars, організованих у Будапешті, Празі та Варшаві, де талановиті особи з технологічних екосистем будуть зображені як зразки для наслідування, щоб надихнути спільноту. Ці заходи зосереджені на інтеграції меншин і жінок, а також на доступ молодих підприємців до капіталу.

Другим стовпом програми є серія майстер-класів Go & Grow, у рамках якої 12 онлайн-сесій поширюють практичні знання в екосистемі. Майстер-класи структуровані в рамках кураторської навчальної програми, яка просувається від основ стартапу до стратегій масштабування та, нарешті, збору коштів. У результаті, незалежно від того, чи вони вже в дорозі, чи тільки збираються почати, учасники покращуватимуть свої навички, навчаючись у експертів галузі

Останньою частиною проекту є #IamPitching @CEEcosystem Summit Competition, який починається з онлайн-конкурсу, який запрошує стартапи з V4 та України подати заявку з двохвилинним відео-презентацією, яка буде представлена на веб-сайті, звідки його можна буде поділилися для накопичення голосів глядачів. 13 найкращих стартапів, визначених за результатами голосування, перейдуть до наступного етапу, який включає експертне наставництво та практику презентацій.

Його кульмінацією стане CEEcosystem Summit (Будапешт) із спеціальною презентацією перед компетентним журі, що складається з експертів із фандрейзингу та інвесторів. Усі стартапи, які досягнуть цього етапу, також отримають бонуси на тисячі євро від великих постачальників, а також реальні інвестиційні можливості з регіональними інвесторами. Учасникам та партнерам проекту покриваються витрати на проживання протягом двох ночей та вхідні внески. Вони також отримають стенд, який полегшить організацію зустрічей.

Конкурс зосереджений на глибинних технологіях, робототехніці та автоматизації в галузі сталого розвитку, наук про життя та оборонної промисловості, головним чином орієнтуючись на попередні та початкові етапи з акцентом на вихованні молодих талантів.

Організатори сподіваються, що ця ініціатива допоможе зберегти альянс у технологічному секторі, а також підвищить стійкість регіону шляхом підтримки інновацій, які ще більше підвищать конкурентоспроможність V4.

Щоб дізнатися більше про програму #V4UkraineTalentFusion та її пропозиції, відвідайте https://www.talentfusion.eu/.

Про організаторів:

OUVC є спеціальним інвестиційним фондом Університету Обуда та Венчурною студією, яка зобов’язується інвестувати 26 мільйонів євро протягом 10 років, виділивши суми від 52 до 774 тисяч євро для розвитку інноваційних ідей, які прагнуть створити кращий світ. Керівництво OUVC має понад 60 років колективного досвіду в інноваційних програмах, якому допомагають перевірені професіонали з широким досвідом у відповідній галузі та мережею. Вони вміло розпоряджалися численними грантами, співпрацювали з корпораціями та консультували уряди щодо інноваційних стратегій.

Accelpoint — це інтелектуальний технологічний прискорювач стартапів, який працює з 2018 року. Працюючи разом із міжнародними партнерами, міжнародними та польськими корпораціями Tier 1, а також провідними бізнес-менторами, він допомагає стартапам у зборі коштів як у Польщі, так і за кордоном.

Рівненський ІТ-кластер – це колектив ініціативних людей, які зібралися на громадських засадах з головною метою сприяти розвитку ІТ-індустрії як у місті, так і на Рівненщині. У цей колектив входять сучасні, успішні та перспективні ІТ-компанії. Ансамбль включає не лише місцеві команди, а й представників національних та міжнародних гравців ІТ-ринку, які відкрили офіси на Рівненщині.

Insane Business Ideas постає як європейський бутік технологічних інновацій, який займає передові позиції у сферах штучного інтелекту, охорони здоров’я, сталого розвитку та міського розвитку. Маючи відомий досвід досконалості в поєднанні з глибокою відданістю розвитку інновацій, компанія вміло готова відіграти вирішальну роль у зміцненні екосистеми стартапів у країнах Вишеградської групи.

Проект співфінансується урядами Чехії, Угорщини, Польщі та Словаччини через Вишеградські гранти Міжнародного Вишеградського фонду. Місія фонду полягає в просуванні ідей сталого регіонального співробітництва в Центральній Європі.

Міжнародний Вишеградський фонд – це міжнародна донорська організація, заснована урядами країн Вишеградської групи (V4) (Чеської Республіки, Угорщини, Польщі та Словаччини). Його мета полягає в підтримці більш тісного розуміння та співпраці між людьми в регіоні V4, а також між регіоном V4 та іншими країнами та регіонами, особливо в країнах Східного партнерства, що не входять до ЄС, і на Західних Балканах. Фонд сприяє розвитку громадянського суспільства шляхом фінансування спільних грантових проектів, надання університетських стипендій та мистецьких резиденцій. Річний бюджет фонду в 8 мільйонів євро складається з рівних внесків урядів V4.

Поділитися проектом